logo Villmarksleiren

Utendørsaktiviteter

 

- Forsiden

- Om Villmarksleiren

- Firmaturer

- Turistturer

- Turer for institusjoner

- Events

- Teambuilding

- Julebord

- Kick-off

- Møter og konferanser

- Selskap og bryllup

- Overlevelseskurs

- Villmarkskurs for lærere

- Utendørsaktiviteter

- Matservering

- Overnatting

- Foredrag

- Utleie av Villmarksleiren

- Spørsmål og svar

- Referanser

- Kontakt Villmarksleiren

- Om Heidi Dammann

- Gjestebok for Villmarksleiren

- Kart over Villmarksleiren

 

 

 


Det er aktivitetene som er bærebjelken i våre arrangementer

Det å løse praktiske oppgaver sammen ute i naturen, får oss til å se oss selv og hverandre med nye øyne. Aktiviteter mellom trærne, i vannkanten, over en myr eller i lyngen gir oss vennskap og fellesskap på tvers av vante omgangsformer og gir påfyll av energi og livsglede!

Utendørsaktiviteter - Ekspedisjon på flåte Utendørsaktiviteter - kick-off


Det vakre området rundt Villmarksleiren er tilrettelagt for mange typer aktiviteter og opplevelser. Vi hjelper dere å sette sammen forskjellige aktiviteter så de danner en meningsfull helhet som passer spesielt til deres gruppe når det gjelder alder, sammensetning, fysikk, erfaring og ønsker. Vil dere ha teamoppgaver, moro-oppgaver eller mer naturrelaterte utfordringer? Vi har alt fra praktiske og fysiske fellesoppgaver til váre sanseoppgaver som hjelper oss å åpne opp for ny innsikt.

Fisking - Utendørsaktiviteter Kokkekamp og barkebrødpannekakerFilosofien bak våre gruppeoppgaver

- Alle bør føle at de deltar - hele tiden. Derfor foretrekker vi kollektive oppgaver fremfor individuelle.

- Alle skal kunne klare oppgavene. Utfordringene er derfor mer kollektivt- enn fysisk krevende.

- Oppgavene skal være lærerike i tillegg til å være morsomme. Dere skal sitte igjen med noe…

- Oppgavene skal kun kunne løses i fellesskap, noe som viser at vi trenger hverandre.

- Oppgavene skal synliggjøre at det er positivt at vi er forskjellige.

- Oppgavene er naturrelaterte og gir dere naturopplevelse

- Konkurransemomentet ligger hos oss i at gruppene konkurrerer om å være best til å samarbeide!

Utendørsaktiviteter - teambygging
Hvilket nivå ønsker dere?

De fleste av oppgavene kan legges opp seriøst eller kun som moro. Mange grupper ønsker at oppgavene gjennomføres med teamfokusering, planlegging og evaluering, mens andre grupper bare vil bare ha kos, gøy og moro. Vi finner sammen det rette nivået.


 

Noen av våre aktiviteter:

Samarbeidsløype

Vår mest populære aktivitet fordi den er svært sammensatt og passer de fleste grupper. En rekke praktisk-teoretiske teamoppgaver ute i naturen som kun kan løses gjennom samarbeid. Krever (og synliggjør) gruppas kommunikasjonsevne, samarbeidsevne, omtanke, samhold, kreativitet mot og tillit. I tillegg blir det stor stemning! Perfekt for alt fra team bygging til kick offs, events og private selskaper. Dere deles i grupper på ca. 12 personer som skal konkurrere i samarbeid!
Hver gruppe følges og instrueres av profesjonell coach. Veilederen hjelper også med å planlegge og evaluere oppgavene om dere ønsker.


Stokkbåtstafett

StokkbåtstafettDette kan du ikke oppleve noe annet sted! Våre ti meter lange, uthulte trestammer er helt unike, og de går ikke rundt! Tenk dere å sitte inni et digert, uthult tre med vannelementet så nære! Stafett rundt nærmeste øy gir en enorm stemning og krever innsats og koordinasjon. Felles manøvrering av en ti meter lang stokkbåt har stor symbolverdi og er en morsom form for teambygging!
Vår første stokkbåt endret forskernes syn på stokkbåtens betydning i norsk- og nordeuropeisk sjøfartshistorie. Se bildene fra NRK 1 filmen.


 

Eskimooppgaver

Oppgaver vi lærte av eskimoene i Nord Alaska kan vi love dere vil gi dere mye moro.


Bygging av flåte

”Her er tømmerstokker og der er tau. Lunsjen deres står der ute på øya, sammen med Kaffekjele, ved, øks og noen fyrstikker. Lykke til!”


Natur- og kultursti

En helt original og lærerik rundløype med spørsmål om menneskets forhold og tilpasning til naturen, som gir perspektiv på livet. Svært populær..


Infoløypa

Bedrifter kan her skifte ut postene i kulturstien med informasjon eller spørsmål om eget firma eller produkter. Vi hjelper dere gjerne med å skreddersy postene til infoløypa etter deres behov. Brukes mye i kundearrangementer. Enkelte av postene kan også være en plass i skogen (eller et telt) der leverandører møter og informere gruppene en og en.


Sanseoppgaver

Vi har forskjellige oppgaver som øker oppmerksomhetsevnen og evnen til å åpne opp og ”ta inn”.
I vår hverdag blir vi bombardert med så mye informasjon og inntrykk at vi er nødt til å lære oss å stenge av. Vi bygger en forsvarsmur mot all ”støyen”. Men, det er også viktig å kunne åpne opp igjen og legge til side forsvarsverkene for å kunne ta imot. Det er da vi opplever sterkest; medmennesker, natur og glede. Ofte ser vi at disse oppgavene åpner opp for en dypere måte å kommunisere på.


Kanopadling

Breisjøen er et stort og idyllisk padlevann! Små holmer, trange viker, sivkledte bukter og fururabber. Bedre kan det nesten ikke bli…Mange av våre grupper ankommer leiren i kano etter å ha padlet en kilometer eller to fra nordenden av vannet. En ideel måte å legge hverdagslivets strev bak seg før man tar fatt på leirlivet.


Kano-orientering

Poster er lagt ut i vannkanten rundt Breisjøen. Dere får utdelt kart og en rebus som skal løses etter hvert som dere finner postene.


Bading

Breisjøen er et ideelt badevann med nydelige holmer og svaberg. Vannanalyser viser at vannet holder drikkevannskvalitet! .


Orientering

Dette er morsomt og lærerikt teamarbeid og gir dere mulighet til å konkurrere, se dere om og komme nær naturen! Middels eller lett vanskelighetsgrad.


Natt-orientering

Poster i leirens nærhet. Dere deles i små grupper og får utdelt kart og kompass. I mørket skal hvert team finne postene og samtidig forvirre de andre lagene med lys og lyder. Moro!


Matlaging

I Villmarksleiren er det ofte naturlig (for mindre grupper) å gjøre også matlagingen til en aktivitet. Tilberedning over bål, i bryggerpanne eller i hjemmelagd vedovn tar tid og krever omtanke og samarbeid.


Naturrelaterte aktiviteter

Lavvubygging, leirslaging, båltenning, sanking, fisking, tilberedning av mat over bål eller i jordovn, shelterbygging med mer. Disse aktivitetene kan også legges opp som en utflukt/ekspedisjon eller som konkurranse mellom gruppene.


Førstehjelpsoppgaver

Hvordan hjelpe hverandre hvis ulykken er ute og du må bruke det du har av hjelpemidler.


Fjellklatring/rappellering

Dersom dere er opptatt av individuelle utfordringer har vi en ti meter, loddrett fjellskrent der vi kan tilby fjellklatring og rappellering for nybegynnere. Dere deles i grupper på to og to som bytter på å klatre/rappellere og sikre hverandre. Profesjonelle instruktører.


Hundekjøring

En helt utrolig opplevelse. Det er helt stille, bare pusten fra bikkjene og knirking fra sleden… Dere bytter på å stå bakpå sleden og å sitte oppi.


Pulk- og trugestafett


Øksekast

 

Utendørsaktiviteter - bading Utendørsaktiviteter - blindebukk
Utendørsaktiviteter - kommunikasjonsoppgave Utendørsaktiviteter - plakat

 

Villmarksleiren: Heidi Dammann, e-post: firma@villmarken.no, tlf: 919 11 039