logo Villmarksleiren

Spørsmål og svar

 

- Forsiden

- Om Villmarksleiren

- Firmaturer

- Turistturer

- Turer for institusjoner

- Events

- Teambuilding

- Julebord

- Kick-off

- Møter og konferanser

- Selskap og bryllup

- Overlevelseskurs

- Villmarkskurs for lærere

- Utendørsaktiviteter

- Matservering

- Overnatting

- Foredrag

- Utleie av Villmarksleiren

- Spørsmål og svar

- Referanser

- Kontakt Villmarksleiren

- Om Heidi Dammann

- Gjestebok for Villmarksleiren

- Kart over Villmarksleiren

 

 

 


Leirlivet er enkelt - helt enkelt.

Vi får ofte spørsmål om ikke leirlivet er for tøft for mange. Vi svarer gjerne da at leirlivet er det enkleste som finnes, bokstavlig talt. Vi får ofte de aller beste tilbakemeldingene nettopp fra de som var mest skeptiske på forhånd. I ettertid slår de fast: - Detter passer jo for alle!

Det er viktig for oss å presisere at friluftslivet for oss ikke er macho, det er en livsform! Våre arrangementer legges opp helt etter gjestenes bakgrunn, alder og ønsker. Vi har både rolige, stemnings-arrangementer, enkle men meningsfylte aktivitetsarrangementer og mer utfordrende og ”tøffe” arrangementer.


Regnvær

Regnvær er faktisk ikke noe problem. I ”dårlig” vær trekker vi en diger lerretspressenning over forsamlingsplassen. Selvsagt vil aktivitetene da foregå i regnvær, men kontrastene gjør da at middagen og festen etterpå tar helt av! Noen av våre mest vellykkede arrangementer har vært holdt i forrykende regnvær! Etter tre dager med sprutregn konkluderte 60 personer fra DnB NOR med at regnet hadde vært en fordel for samholdet! Sørger man bare for at gjestene er tørre, varme, mette og offensive blir fellesopplevelsen og minnene forsterket under slike forhold – mestringsfølelsen likeså.


Kulde og vinter

Vi har hatt flere arrangementer i rundt 25 kuldegrader. Eneste klagen vi har fått er at det ble for varmt i langteltet! Våre digre alaskaovner sørger for at det er godt og varmt i teltet. Men det er likevel viktig med varme støvler. Når det er kaldt vil vi også velge aktiviteter som krever bevegelse. I mørketiden foregår ofte aktivitetene med fakler. Det er som et eventyr i snølandskapet!


Mat og servering

Vi er veldig stolte av hva kokkene våre klarer å lage med primitive hjelpemidler i leiren. Les mer om mat og servering.


Soveposer

De som ikke har – eller har god nok sovepose, kan leie dette i Villmarksleiren. Men gi beskjed på forhånd.


Overnatting

Vi tar opp til 60 (80) personer til overnatting i småteltene. Noen har imidlertid dårlig rygg, allergi, mørkredsel eller andre grunner til at de ønsker at vi skal booke dem inn på hotell eller hytte i nærheten. Vi er alle forskjellige.


Dårlig til beins?

Er det noen i gruppa som er dårlige til beins, sitter i rullestol eller av andre grunner lurer på om dette blir for tøft for dem? Vit at vi er vant til dette og at det bare styrker gruppa og personene det gjelder. Omtanke og tilpasning til hverandre er viktige grunnpillarer i teamutvikling! Riktignok kan ikke de med store handicap delta på alle aktivitetene, men vi sørger for at oppholdet blir vellykket også for dem.


Ikke innlagt strøm eller vann.

Dette er en villmarksleir. Derfor er det heller ikke innlagt strøm eller vann. Leiren er bygget på en ekte, enkel og naturtilpasset måte, så nærme vi kommer et liv i villmarka. Et aggregat sørger for strøm til de gruppene som trenger det til møtevirksomhet. Drikkevannet blir tilkjørt.


Toalett og ”dusj”

Vi har to permanente toaletter (utedoer), bygget av raier og bakhon med en vaskeplass imellom. For store grupper leier vi inn ekstra toaletter. Breisjøen er et flott badevann, og småteltene kan brukes til ”privat” vaskeplass når det trengs. Dusj finnes ikke i leiren, hvis du da ikke vil bruke vår villmarksdusj (en bøtte med hullete bunn, som henger i et tre)?

Maks (og min.) antall deltakere

Det er litt flytende grenser her. Maksimalt antall til aktiviteter, middag og fest sommerstid er 280 personer. Vintersid ligger antallet noe lavere, men alt er mulig… Det er egentlig ikke noen nedre grense for antall mennesker på et arrangement, men prisen per person stiger jo færre dere er. Derfor har vi få grupper under 20 personer.

 

Villmarksleiren: Heidi Dammann, e-post: firma@villmarken.no, tlf: 919 11 039