logo Villmarksleiren

Om Heidi og Rein Dammann

 

- Forsiden

- Om Villmarksleiren

- Firmaturer

- Turistturer

- Turer for institusjoner

- Events

- Teambuilding

- Julebord

- Kick-off

- Møter og konferanser

- Selskap og bryllup

- Overlevelseskurs

- Villmarkskurs for lærere

- Utendørsaktiviteter

- Matservering

- Overnatting

- Foredrag

- Utleie av Villmarksleiren

- Spørsmål og svar

- Referanser

- Kontakt Villmarksleiren

- Om Heidi og Rein Dammann

- Gjestebok for Villmarksleiren

- Kart over Villmarksleiren

 

 

 


Villmarksleiren er et direkte resultat av våre reiser og opphold blant urbefolkninger rundt om i verden, både sammen og hver for oss. Gjennom denne leiren ønsker vi å uttrykke vår respekt og beundring for de grunnleggende verdier og egenskaper mange urbefolkninger fremdeles bygger sine samfunn på. Mye av dette er viktige egenskaper og holdninger vår kultur har kastet ut med badevannet i vår streven etter økt materiell leverstandard.

Spesielt det året vi bodde i en liten eskimolandsby i Nord-Alaska gjorde et sterkt inntrykk på oss, ikke minst fordi Heidi var gravid da vi dro over. Det viste seg at svangerskapet var det som åpnet dørene for oss og ga oss en unik mulighet til å komme inn det ellers så lukkede eskimofellesskapet. Vi fikk innblikk i noe svært få mennesker har fått anledning til å oppleve. Det forandret oss.

Derfor går urbefolkningenes unike forhold til skaperverket, til natur og mennesker, som en rød tråd gjennom arrangementene i Villmarksleiren. Enten det dreier seg om norske eller utenlandske firmaer, offentlige etater, grupper som ønsker teambuilding, foreldre og barn, institusjoner, foreninger, eller private selskaper vil vi at våre gjester skal sitte igjen med følelsen av å ha deltatt i noe meningsfylt og lærerikt i tillegg til å ha hatt det morsomt og hyggelig.

HeidiHeidi Dammann

Er naturelsker på sin hals. Heidi vil helst ikke være inne! Hennes motto: Alt som kan gjøres inne kan også gjøres ute. Og i Heidis verden blir alt man gjør hyggeligere hvis man har trekkhunder rundt seg! Hun beundrer elgen som ikke trenger hjelpemidler i det hele tatt! Den kan spise litt her, legge seg ned der, sommer som vinter, med samme pels! Og føde gjør den under en busk…

• Har etter skolen reist verden rundt alene over flere år for å oppleve og lære. Hun oppsøkte områder der det knapt hadde vært turisme.

Heidi har blant annet:

• Jobbet 3 ½ mnd som mannskap på Fri, en 78 ft. seilskute i Stillehavet. Mannskapet på 13 kom fra ti forskjellige nasjoner. Båten protesterte mot atomprøvesprengningene.

• Jobbet på en kokosplantasje på Malekula i Stillehavet.

• Levde en periode av jakt i bushen på New Zealand. Ble der innesperret av flom i flere uker og måtte overleve på det hun fant i naturen.

• Dro til Calkutta som 22 åring. Der gikk hun gatelangs alene, dag som natt, i de fattigste områdene for å få perspektiv på livet.Fri - båten Heidi jobbet på

• Har vært på Villsvinjakt i Tyrkia.

• Heidi er utdannet Hjelpepleier.

• Har drevet hundeambulanse i Nordmarka.

• Jobbet i fritidsklubb for barn og ungdom, med ansvar for krevende barn. Startet en hunde- og hestegruppe.

• Har tatt flere ukers overlevelseskurs i USA og ”Barnas friluftsskole” i Skiforeningen.

• Har bodd og levet som autentisk jernalderkvinne i en jernalderleir i Danmark, der alt skulle gjøres som for 2000 år siden.

• Og – dro jo altså 5 ½ mnd gravid til Alaska for å føde i en eskimolandsby, 550 km. fra nærmeste bilvei...

 

Rein

Bruker så mye som mulig av sin fritid i naturen, selv etter at Villmarksleiren ble startet. Rein ville fort visne om han måtte bo i byen i lengre tid. Han er avhengig av energien, livsgleden, friheten og kraften naturen gir ham. Han mener at Ingenting kan måle seg med å sitte ved et bål og kjenne kaffelukt!

Rein Dammann• 13 år gammel bodde han med sine søsken og foreldre på Samoaøyene i Stillehavet. Dette snudde opp-ned på hans forståelse av verden, av hva som var naturlig og vanlig, riktig og galt, viktig og mindre viktig.

• Jobbet seg på båt fra Norge, gjennom Panama og opp til Canada som 20 åring. Hiket derfra til Alaska, hvor han jobbet i ett år som hundekjører for Earl Norris, verdensmesteren som hadde 240 huskyer og var et samlingspunkt blant Alaskas hundekjørere. Deretter jobbet han seg på båt hjem igjen til Norge.

• Drev som snekker etter hjemkomsten fra Alaska. Drev i mange år (sammen med Nyhuus) entreprenørselskapet ”Nyhuus og Dammann”.


Villmarksleiren: Heidi og Rein Dammann, e-post: firma@villmarken.no, tlf: 920 94 230