logo Villmarksleiren

Om Heidi Dammann

 

- Forsiden

- Om Villmarksleiren

- Firmaturer

- Turistturer

- Turer for institusjoner

- Events

- Teambuilding

- Julebord

- Kick-off

- Møter og konferanser

- Selskap og bryllup

- Overlevelseskurs

- Villmarkskurs for lærere

- Utendørsaktiviteter

- Matservering

- Overnatting

- Foredrag

- Utleie av Villmarksleiren

- Spørsmål og svar

- Referanser

- Kontakt Villmarksleiren

- Om Heidi Dammann

- Gjestebok for Villmarksleiren

- Kart over Villmarksleiren

 

 

 

Villmarksleiren er et direkte resultat av mine reiser og opphold blant urbefolkninger rundt om i verden. Gjennom denne leiren ønsker vi å uttrykke vår respekt og beundring for de grunnleggende verdier og egenskaper mange urbefolkninger fremdeles bygger sine samfunn på. Mye av dette er viktige egenskaper og holdninger vår kultur har kastet ut med badevannet i vår streven etter økt materiell levestandard.

Spesielt det året jeg bodde i en liten eskimolandsby i Nord-Alaska gjorde et sterkt inntrykk på meg, ikke minst fordi jeg var gravid da jeg dro over. Det viste seg at svangerskapet var det som åpnet dørene for meg og ga meg en unik mulighet til å komme inn det ellers så lukkede eskimofellesskapet.

Derfor går urbefolkningenes unike forhold til skaperverket, til natur og mennesker, som en rød tråd gjennom arrangementene i Villmarksleiren. Enten det dreier seg om norske eller utenlandske firmaer, offentlige etater, grupper som ønsker teambuilding, foreldre og barn, institusjoner, foreninger, eller private selskaper vil vi at våre gjester skal sitte igjen med følelsen av å ha deltatt i noe meningsfylt og lærerikt i tillegg til å ha hatt det morsomt og hyggelig.

HeidiHeidi Dammann

Er naturelsker på sin hals. Heidi vil helst ikke være inne! Hennes motto: Alt som kan gjøres inne kan også gjøres ute. Og i Heidis verden blir alt man gjør hyggeligere hvis man har trekkhunder rundt seg! Hun beundrer elgen som ikke trenger hjelpemidler i det hele tatt! Den kan spise litt her, legge seg ned der, sommer som vinter, med samme pels! Og føde gjør den under en busk…

• Har etter skolen reist verden rundt alene over flere år for å oppleve og lære. Hun oppsøkte områder der det knapt hadde vært turisme.

Heidi har blant annet:

• Jobbet 3 ½ mnd som mannskap på Fri, en 78 ft. seilskute i Stillehavet. Mannskapet på 13 kom fra ti forskjellige nasjoner. Båten protesterte mot atomprøvesprengningene.

• Jobbet på en kokosplantasje på Malekula i Stillehavet.

• Levde en periode av jakt i bushen på New Zealand. Ble der innesperret av flom i flere uker og måtte overleve på det hun fant i naturen.

• Dro til Calkutta som 22 åring. Der gikk hun gatelangs alene, dag som natt, i de fattigste områdene for å få perspektiv på livet.
Fri - båten Heidi jobbet på

• Har vært på villsvinjakt i Tyrkia.

• Heidi er utdannet hjelpepleier.

• Har drevet med hundeambulanse i Nordmarka.

• Jobbet i fritidsklubb for barn og ungdom, med ansvar for krevende barn. Startet en hunde- og hestegruppe.

• Har tatt flere ukers overlevelseskurs i USA og ”Barnas friluftsskole” i Skiforeningen.

• Har bodd og levet som autentisk jernalderkvinne i en jernalderleir i Danmark, der alt skulle gjøres som for 2000 år siden.

• Og – dro jo altså 5 ½ mnd gravid til Alaska for å føde i en eskimolandsby, 550 km. fra nærmeste bilvei...

 
 

 

Villmarksleiren: Heidi Dammann, e-post: firma@villmarken.no, tlf: 919 11 039